Digitale medier og trivsel

Børn og unge er eksperterne, når det kommer til funktionaliteterne på sociale medier. Men de har brug for voksne til at guide dem i forhold til etik og moral. Og alt er ikke til diskussion. Nogle gange er noget rigtigt, og noget er forkert.

Børn og unge er eksperterne, når det kommer til funktionaliteterne på digitale medier. Men de har brug for voksne til at guide dem i forhold til etik og moral. Og alt er ikke til diskussion: Nogle gange er noget rigtigt, og noget er forkert.

SoMe-ambassadører

Klubberne i Roskilde har uddannet 22 social medie-ambassadører - minimum én i hver afdeling. 

Arbejdsopgaver

Deres ansvar er at holde sig opdateret på hvad der sker på de forskellige digitale platforme.

Hjælpe

Hvis der opstår ulovlige eller uhensigtsmæssige situationer på sociale medier og apps, kan man gå til sin lokale afdelings socialmedie-ambassadør og få hjælp til at tackle problemet. 

#Go'StilOnline

Klubberne har udarbejdet undervisningsmateriale til 4-7 klasserne, som understøtter den digitale dannelse. Det kalder vi #Go'StilOnline

Læs mere om hvem der er SoMe-ambasassdører i dit barns afdeling.

 

 

Hjælp dit barn med, hvordan han/hun skal begå sig online - ligesom du hjælper i alle mulige andre sammenhænge.

Vejledningerne som hjælp

Med vejledningerne vil vi gerne klæde jer forældre på til en opgave, der kan virke uoverskuelig, hvis man ikke ved hvor man skal begynde. Målet er at passe bedre på jeres børn i det uendelige digitale univers. Det skal understreges, at vejledningerne netop kun er vejledninger og ikke tjeklister med krav. Punkterne kan følges, hvis du (og dit barn?) synes det giver mening for jer.

Digitalt privatliv
Undersøgelser viser, at børn og unge savner, at deres forældre interesserer sig for deres online liv. Det er ikke at blande sig, men at vise omsorg.